Povijest kluba

Košarkaški klub Rekord-tim postoji već 28. godina. Prva osnivačka skupština održana je u 4. mjesecu 1981. godine. Za prvog predsjednika izabran je gospodin Franjo Ilić, a za trenera Zdenko Merkler. Klub je osnovan pod imenom košarkaški klub Oriovac.

Prva službena, prijateljska utakmica odigrana je protiv košarkaškog kluba "Đuro Đaković". Rezultat te utakmice bio je 102 : 47 za goste iz Slavonskog Broda, a naši najbolji igrači bili su Božidar Jakovina i Borislav Banoža sa po 7 poena. Prve dvije natjecateljske sezone u međuopćinskoj ligi košarkaški klub Oriovac završava bez ijedne pobjede.

Sredinom osamdeseti u klub dolaze i prva pojačanja iz Slavonskog Broda. Bili su to gospodin Ivo Ropić i Ante Kardum. Tih godina (1984-1985) klub mijenja ime u košarkaški klub Oriolik Oriovac.

Krajem osamdesetih tj. natjecateljskih sezona 1986/87 i 1987/88 košarkaški klub Oriolik Oriovac postiže velike uspjehe. Dva puta za redom osvojena su prva mjesta u regionalnoj ligi istok, i to bez poraza, ali u kvalifikacijama za drugu ligu (prvi put u Karlovcu, a slijedeće godine u Crikvenici) nije bilo sreće, nije ostvaren plasman u 2. ligu. Tih godina predsjednik kluba bio je dr. Dinko Novaković dok je trener bio Mladen Terzić iz Slavonskog Broda.

1991. i početkom rata za hrvatsku neovisnost i naši igrači i članovi uprave su među prvima krenuli u obranu naše domovine. Na žalost u tom ratu izgubili smo i našeg Maria Kozeru, kojeg ćemo se uvijek sjećati kao dobrog i uvijek za šalu spremnog sportaša.

1992. godine dolaskom gospodina Marka Pejića za glavnog sponzora klub mijenja ime u košarkaški klub Rekord-tim, i to ime nosi vrlo uspješno i danas. Sezone 1993/94 i 1994/95 ponovo su vrlo uspješne. Osvojena su prva mjesta u b-1 ligi. U periodu od 1996. do 2005. Osvojeno je još deset prvih i drugih mjesta što sa seniorima što sa mlađim kategorijama.

Danas u klubu redovito trenira oko 160 mlađih i starijih igrača i igračica u raznim dobnim kategorijama, a najmlađima od njih je tek 7 godina i oni su garancija za lijepu budućnost našeg košarkaškog kluba Rekord-tim.

Natjecateljske sezone 2005/06 u b-1 ligi osvojeno drugo mjesto. Našim seniorima izmaklo je prvo mjesto za samo pola koša. Iste natjecateljske sezone klub je imao premijeru i u b ligi za djevojke. Djevojke su osvojile šesto mjesto, a najbolja igračica bila je Ella Đukić sa postigutih 187 koševa, koja je ujedno i članica kadetske reprezentacije Hrvatske.

 

www.rekord-tim.hr